Meruňková krkovička

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 plátek krkovičky s kostí
Na marinádu:
1 dcl suchého červeného vína
1 KL oleje
1 KL citronového pepře (lze dát i bílý, prostě jemnější, ne černý)
1 sušená chilli paprička rozdrcená
1 KL mletého koriandru
2 meruňky nakrájené na drobné kousky
Dále:
2 meruňky a koření viz výše na dochucení, sůl

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme ingredience na marinádu, pečlivě prošleháme. Krkovičku nařízneme na okrajích a jemně naklepeme pěstí. Vložíme do marinády a necháme nejméně 2 hodiny marinovat.

  2. Na rozpálené wok pánvi necháme krkovičku zatáhnout po obou stranách. Vlijeme marinádu (jen do půlky masa, nesmí se topit!!)a dusíme cca 15 minut. Výpek zredukujeme na minimum. Přidáme kousky meruněk, vypneme sporák, dochutíme a necháme spojit chutě.

  3. Já další přílohu nedělala, ale umím si představit br.kaši, i rýži apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!