Medové perníčky
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO:
- 65 dkg hladké mouky
- 10 dkg rozpuštěného medu
- 25 dkg moučkového cukru
- 4 dkg másla
- 4 žloutky
- 2 lžíce perníkového koření
- 2 lžíce jedlé sody
- 4 lžíce mléka
- trochu kakaa
- POLEVA:
- 20 dkg moučkového cukru (prosátý)
- 1 bílek
- šťáva z 1/2 citronu
Postup Medové perníčky
Postup přípravy receptu
-
Zaděláme těsto a necháme přes noc v lednici odležet.
Druhý den vyválíme placku o síle asi 0.4 - 0,5cm (u výroby chaloupky spíše 0,5cm), vykrajujeme tvary. Před pečením potřeme studenou vodou.
Pečeme ve vyhřáté troubě asi při 160 - 200°C 5-10 minut.
Po upečení horké potíráme rozšlehaným vejcem. Polevou zdobíme až druhý den - lépe na perníčkách drží.