Medové koleno na černém pivu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

zadní vepřové koleno
asi 150 ml černého piva
4 kuličky nového koření
6 kuliček celého pepře
4 stroužky česneku
bobkový list
1 velká cibule
necelá lžíce medu
sádlo
drcený kmín
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Koleno dáme do papiňáku, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, 2 stroužky česneku, pak maso osolíme, zalijeme přibližně 300 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut.

  2. Zbylý česnek rozetřeme a smícháme s medem a touto pastou pak potřeme celé koleno. Dno pekáče dobře vymažeme sádlem (popř. jen poklademe kousky sádla), posypeme krájenou cibulí a na ni uložíme koleno.

  3. Maso posypeme drceným kmínem, podlijeme pivem, přidáme i cca 200 ml vývaru a upečeme při 180 °C (asi 30-40 minut). Podáváme s chlebem, hořčicí a křenem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!