Medové koleno na černém pivu
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- zadní vepřové koleno
- asi 150 ml černého piva
- 4 kuličky nového koření
- 6 kuliček celého pepře
- 4 stroužky česneku
- bobkový list
- 1 velká cibule
- necelá lžíce medu
- sádlo
- drcený kmín
- sůl
Postup Medové koleno na černém pivu
Postup přípravy receptu
-
Koleno dáme do papiňáku, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, 2 stroužky česneku, pak maso osolíme, zalijeme přibližně 300 ml vody, hrnec uzavřeme a vaříme 30 minut.
Zbylý česnek rozetřeme a smícháme s medem a touto pastou pak potřeme celé koleno. Dno pekáče dobře vymažeme sádlem (popř. jen poklademe kousky sádla), posypeme krájenou cibulí a na ni uložíme koleno.
Maso posypeme drceným kmínem, podlijeme pivem, přidáme i cca 200 ml vývaru a upečeme při 180 °C (asi 30-40 minut). Podáváme s chlebem, hořčicí a křenem.