Mazurek velikonoční

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

Těsto:
2,5 sklenky mouky hrubé
3/4 sklenky cukru moučka
250 g Hera nebo podobný margarin
4 žloutky
4 PL mléka
prášek do pečiva
trochu mandlového aroma nebo Amaretto
Náplň:
1 kondenzované slazené mléko v konzervě
pikantní rybízová marmeláda (linecká,nebo povidla)
100 g vlašských ořechů - jádra
plátky mandlí na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Příprava: Z tohoto možství nám vyjdou dva Mazurki - pečeme na kulatém koláčovém plechu.

  2. Nejprve dáme vařit kondenzované mléko. Plechovku s mlékem dáme do kastrolu tak aby byla úplně zakryta vodou, vaříme na velmi pomalém ohni cca 3 hodiny. Poté ji necháme vychladnout do studena. Studenou plechovku otevřeme.

  3. Mouku promísíme s práškem, přidáme pokrájený tuk, mléko, žloutky a aroma a vypracujeme těsto. Dáme na půl hodiny odpočinout do ledničky.

  4. Formu na koláče vymastíme a vyformujeme těstem s nízkým krajem. Pečeme na 200°C kolem půl hodiny.

  5. Upečený koláč potřeme povidly, posypeme ořechy a nahoru potřeme masou z mléka. Posypeme mandlovými lupínky


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!