Mascarpone s čerstvým ovocem

Recepty, Dorty

Suroviny

cukrářské piškoty
espresso
mascarpone
šlehačka ke šlehání 33%
vanilkový lusk
moučkový cukr
citron
čerstvé ovoce - jahody, borůvky, maliny, ostružiny

Postup přípravy receptu

  1. V misce vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem dle chuti (na jednu vaničku mascarpone dávám zhruba 4 lžíce moučkového cukru). Zvlášť vyšleháme šlehačku, můžeme přidat ztužovač šlehačky, ale není to nutné. Poté ruční metlou smícháme v jeden krém. Ochutnáme, v případě potřeby dosladíme.

  2. Dno mističky či skleničky vyložíme cukrářskými piškoty a zalijeme kvalitním espressem. Pouze takovým množstvím, které se vsákne do piškotů, aby to nebylo rozmočené. Na to vložíme krém a na vrchu ozdobíme čerstvým ovocem. Fantazii se meze nekladou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!