Mascarpone s čerstvým ovocem
Recepty, DortySuroviny
- cukrářské piškoty
- espresso
- mascarpone
- šlehačka ke šlehání 33%
- vanilkový lusk
- moučkový cukr
- citron
- čerstvé ovoce - jahody, borůvky, maliny, ostružiny
Postup Mascarpone s čerstvým ovocem
Postup přípravy receptu
-
V misce vyšleháme mascarpone s moučkovým cukrem dle chuti (na jednu vaničku mascarpone dávám zhruba 4 lžíce moučkového cukru). Zvlášť vyšleháme šlehačku, můžeme přidat ztužovač šlehačky, ale není to nutné. Poté ruční metlou smícháme v jeden krém. Ochutnáme, v případě potřeby dosladíme.
Dno mističky či skleničky vyložíme cukrářskými piškoty a zalijeme kvalitním espressem. Pouze takovým množstvím, které se vsákne do piškotů, aby to nebylo rozmočené. Na to vložíme krém a na vrchu ozdobíme čerstvým ovocem. Fantazii se meze nekladou.