Margot buchta z remosky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
100 g Margot čokolády hrubě nastrouhané
3 vejce
70 g cukru krupice
4 lžíce oleje
4 lžíce vody nebo mléka
140 g polohrubé mouky
prášek do pečiva - půl balení
Na polití:
1 tyčinka Ledové kaštany klasické nebo tmavé
1 tyčinka Ledové kaštany s bílou polevou
máslo
případně kokos nebo ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Remosku o průměru 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

  2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a nastrouhanou Margot čokoládou, opět dobře promícháme a nakonec do těsta vmícháme i tuhý sníh z bílků.

  3. Těsto nalijeme do připravené remosky, zaklopíme, zapneme a dle výkonu remosky pečeme 15-17 minut. Vyzkoušíme špejlí. Necháme částečně zchladnout a vyklopíme.

  4. Po zchladnutí přelijeme polevou z Ledových kaštanů, které rozehřejeme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni a smícháme s ořechem másla. Pokud chceme udělat na buchtě pavučinu, rozehřejeme světlé kaštany s máslem, na tmavé polevě uděláme od středu lžičkou spirálu za světlé čokolády a od středu ke krajům dlouhými tahy špejlí nebo párátkem utvoříme efekt pavučiny. Zbylou polevou potřeme boky buchty.

  5. Jestliže nechceme rozehřívat druhé kaštany a postačí nám slabší vrstva polevy, můžeme buchtu navíc posypat kokosem nebo nasekanými ořechy, ale to už je na každém z nás, jaké dohotovení zvolí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!