Margot buchta z remosky
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 100 g Margot čokolády hrubě nastrouhané
- 3 vejce
- 70 g cukru krupice
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce vody nebo mléka
- 140 g polohrubé mouky
- prášek do pečiva - půl balení
- Na polití:
- 1 tyčinka Ledové kaštany klasické nebo tmavé
- 1 tyčinka Ledové kaštany s bílou polevou
- máslo
- případně kokos nebo ořechy
Postup Margot buchta z remosky
Postup přípravy receptu
-
Remosku o průměru 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej a vodu, promícháme, přisypeme mouku s kypřidlem a nastrouhanou Margot čokoládou, opět dobře promícháme a nakonec do těsta vmícháme i tuhý sníh z bílků.
Těsto nalijeme do připravené remosky, zaklopíme, zapneme a dle výkonu remosky pečeme 15-17 minut. Vyzkoušíme špejlí. Necháme částečně zchladnout a vyklopíme.
Po zchladnutí přelijeme polevou z Ledových kaštanů, které rozehřejeme v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni a smícháme s ořechem másla. Pokud chceme udělat na buchtě pavučinu, rozehřejeme světlé kaštany s máslem, na tmavé polevě uděláme od středu lžičkou spirálu za světlé čokolády a od středu ke krajům dlouhými tahy špejlí nebo párátkem utvoříme efekt pavučiny. Zbylou polevou potřeme boky buchty.
Jestliže nechceme rozehřívat druhé kaštany a postačí nám slabší vrstva polevy, můžeme buchtu navíc posypat kokosem nebo nasekanými ořechy, ale to už je na každém z nás, jaké dohotovení zvolí.