Maltaše
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g lístkového těsta (kupuju Babické)
- Nádivka:
- 3 vejce
- 90 g pískového cukru
- 75 g polohrubé mouky
- 100 g mletých vlašských ořechů
- 2 polévkové lžíce kakaa (nemusí být)
- troška mouky na podsypání
- 1 vejce na pomašlování
Postup Maltaše
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce šleháme s pískovým cukrem do bílé pěny, pak velmi lehkou rukou (aby těsto nespadlo) vmícháme mouku a nakonec ořechy promíchané s kakaem.
Lístkové těsto rozdělíme na poloviny, aby se pohodlněji vyvalovalo.
První polovinu rozválíme na čtverec o stranách cca 40x40 cm.
Rádlem rozkrojíme na obdélníky o vel. 10x20 cm a plníme nádivkou.
Podélné strany přeložíme tak, aby se ve středu dotýkaly, mohou se i trošičku překrývat.
Krátké strany založíme asi 1,5 cm nahoru (podobně jako u štrůdlu).
Druhou polovinu těsta zpracujeme úplně stejně.
Pomašlujeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě vyhřáté na 220°C do lehce červena.
Vychladlé poprášíme mletým cukrem, ale není to podmínka.