Makovo-povidlové mlsání
Recepty, MoučníkySuroviny
- Spodní vrstva:
- 1 kakaové věnečky
- hrst rozinek
- hrst vlašských ořechů
- trochu rozpuštěného másla (cca 40 g)
- Druhá vrstva:
- 1 polotučný tvaroh
- 1 Lučina
- 1 měkké avokádo
- mletý mák (cca půl hrnku)
- med na oslazení dle chuti
- želatina (já dávám práškovou rozpustnou ve vlažné vodě)
- vanilkové aroma
- Třetí vrstva:
- švestková povidla
- fíková marmeláda
- trošku mléka
- bramborový škrob
Postup Makovo-povidlové mlsání
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na první vrstvu dáme do mixeru a rozmixujeme. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno vmačkáme rovnoměrně těsto. Natlačíme opravdu silou.
Vyšleháme tvaroh s Lučinou a avokádem. Přidáme mák a osladíme. Tato vrstva by měla být méně sladká, neboť koláček nám osladí povidla na třetí vrstvě. Do hotového krému přidáme rozpuštěnou želatinu a vanilkové aroma. Rozetřeme na korpus a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny.
Povidla a marmeládu dáme 1:1 do rendlíku, přilijeme mléko a pomalu zahříváme až do tekuta. Dle potřeby přléváme mléko. Poprášime bramborovým škrobem a mírně necháme probublat. Nalejeme na krém a opět dáme vychladit.