Makovo-povidlové mlsání

Recepty, Moučníky

Suroviny

Spodní vrstva:
1 kakaové věnečky
hrst rozinek
hrst vlašských ořechů
trochu rozpuštěného másla (cca 40 g)
Druhá vrstva:
1 polotučný tvaroh
1 Lučina
1 měkké avokádo
mletý mák (cca půl hrnku)
med na oslazení dle chuti
želatina (já dávám práškovou rozpustnou ve vlažné vodě)
vanilkové aroma
Třetí vrstva:
švestková povidla
fíková marmeláda
trošku mléka
bramborový škrob

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na první vrstvu dáme do mixeru a rozmixujeme. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a na dno vmačkáme rovnoměrně těsto. Natlačíme opravdu silou.

  2. Vyšleháme tvaroh s Lučinou a avokádem. Přidáme mák a osladíme. Tato vrstva by měla být méně sladká, neboť koláček nám osladí povidla na třetí vrstvě. Do hotového krému přidáme rozpuštěnou želatinu a vanilkové aroma. Rozetřeme na korpus a dáme do lednice alespoň na 2 hodiny.

  3. Povidla a marmeládu dáme 1:1 do rendlíku, přilijeme mléko a pomalu zahříváme až do tekuta. Dle potřeby přléváme mléko. Poprášime bramborovým škrobem a mírně necháme probublat. Nalejeme na krém a opět dáme vychladit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!