Česneková kuřecí stehna

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

6-8 horních kuřecích stehen
1200-1500 g brambor
3 velké cibule
2 palice česneku
2 velké mrkve
150 g sýru Feta
šťáva z 1 citrónu
3 pl dijonské hořčice
2 pl sójové omáčky
1 čerstvá chilli paprička
provensálské bylinky
petrželka
1 KL cukru
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Z kuracích stehien odstránime kožu a na 1 hodinu ich naložíme do marinády s jednou prelisovanou hlavičkou cesnaku, dijonskou horčicou, sójovou omáčkou a cukrom.

  2. Ošúpané zemiaky pokrájame na tenšie kolieska a necháme ich 10-15 minút v mise s vodou. Potom ich scedíme a premiešame s citrónovou šťavou, druhou nahrubo posekanou hlavičkou cesnaku, pokrájanou čili papričkou a provensalskými bylinkami a posekanou petržlenovou vňaťou. Množstvo určíme podľa chuti.

  3. Cibuľu pokrájame na polkolieska a orestujeme ich v panvici na oleji. Keď zozlatne, vyberieme ju dierkovanou naberačkou a v panvici podusíme kolieska mrkvy.

  4. Na dno jenskej misy navrstvíme viac ako polovicu zemiakov, na ne dáme asi polovicu podusenej cibule a mrkvu. Navrch poukladáme marinované kuracie stehná a zakryjeme ich zvyškom zemiakov, cibule a mrkvy. Zalejeme marinádou zo stehien.

  5. Podľa výkonnosti rúry pečieme pri 180°C asi hodinu-hodinu a pol.

  6. Podávame s listami šalátu bez zálievky, iba ich uložíme na tanier k mäsu, trošku posolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!