Česneková kuřecí stehna
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 6-8 horních kuřecích stehen
- 1200-1500 g brambor
- 3 velké cibule
- 2 palice česneku
- 2 velké mrkve
- 150 g sýru Feta
- šťáva z 1 citrónu
- 3 pl dijonské hořčice
- 2 pl sójové omáčky
- 1 čerstvá chilli paprička
- provensálské bylinky
- petrželka
- 1 KL cukru
- sůl
- olej
Postup Česneková kuřecí stehna
Postup přípravy receptu
-
Z kuracích stehien odstránime kožu a na 1 hodinu ich naložíme do marinády s jednou prelisovanou hlavičkou cesnaku, dijonskou horčicou, sójovou omáčkou a cukrom.
Ošúpané zemiaky pokrájame na tenšie kolieska a necháme ich 10-15 minút v mise s vodou. Potom ich scedíme a premiešame s citrónovou šťavou, druhou nahrubo posekanou hlavičkou cesnaku, pokrájanou čili papričkou a provensalskými bylinkami a posekanou petržlenovou vňaťou. Množstvo určíme podľa chuti.
Cibuľu pokrájame na polkolieska a orestujeme ich v panvici na oleji. Keď zozlatne, vyberieme ju dierkovanou naberačkou a v panvici podusíme kolieska mrkvy.
Na dno jenskej misy navrstvíme viac ako polovicu zemiakov, na ne dáme asi polovicu podusenej cibule a mrkvu. Navrch poukladáme marinované kuracie stehná a zakryjeme ich zvyškom zemiakov, cibule a mrkvy. Zalejeme marinádou zo stehien.
Podľa výkonnosti rúry pečieme pri 180°C asi hodinu-hodinu a pol.
Podávame s listami šalátu bez zálievky, iba ich uložíme na tanier k mäsu, trošku posolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.