Majonéza a tatarská omáčka z vařených bílků

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

Ingredience na základní recept:
3 uvařené bílky
110 ml vlažného mléka
35 g rostlinného oleje
Sůl
pepř
hořčice
chilli
(Množství mléka a oleje berte jen jako orientační, i bílky jsou různě velké)

Postup přípravy receptu

  1. Bílky rozsekáme najemno, vložíme do mixéru, rozmixujeme. Pak opatrně vléváme mléko, pozor na množství – jen aby vznikla hustá kaše, poté vlijeme olej, rovněž pomalu a opatrně a vymixujeme do hladka jemnou kašovitou konzistenci.

  2. Až teď ji dokořeníme dle našich představ a chutí. Tatarská omáčka vznikne, když do základního receptu přimícháme nadrobno nakrájenou kysanou okurku, sterilovanou kapii, cibuli apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!