Majonéza a tatarská omáčka z vařených bílků
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Ingredience na základní recept:
- 3 uvařené bílky
- 110 ml vlažného mléka
- 35 g rostlinného oleje
- Sůl
- pepř
- hořčice
- chilli
- (Množství mléka a oleje berte jen jako orientační, i bílky jsou různě velké)
Postup Majonéza a tatarská omáčka z vařených bílků
Postup přípravy receptu
-
Bílky rozsekáme najemno, vložíme do mixéru, rozmixujeme. Pak opatrně vléváme mléko, pozor na množství – jen aby vznikla hustá kaše, poté vlijeme olej, rovněž pomalu a opatrně a vymixujeme do hladka jemnou kašovitou konzistenci.
Až teď ji dokořeníme dle našich představ a chutí. Tatarská omáčka vznikne, když do základního receptu přimícháme nadrobno nakrájenou kysanou okurku, sterilovanou kapii, cibuli apod.