Lužický guláš

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

500 g hovězí kližky
300 g libového uzeného masa
1/2 hlávky kapusty
5-6 cibulí
hrst sušených hub
hovězí vývar
mletá červená paprika
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. V kastrole rozehřejeme dostatek oleje. Do rozpáleného oleje přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou důkladně opražíme. Když cibule začne chytat hnědou barvu, přidáme na kostičky nakrájené maso, které osolíme a opepříme. Společně opražíme, když maso pustí šťávu, dusíme tak dlouho, dokud se šťáva nevydusí.

  2. Poté zaprášíme paprikou a přidáme též uzené maso nakrájené na kostky. Po chvilce zalijeme vodou, či vývarem, přidáme předem namočené sušené houby. Pokračujeme v dušení. Po 30 minutách přihodíme nasekanou kapustu a dusíme, dokud není maso měkké. Podáváme s bramborem, popřípadě s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!