Losos s rybízovou omáčkou
Recepty, RybySuroviny
- 400 g čerstvých filetů mořského lososa
- 1 lžíce olivového oleje
- mletý pepř
- sůl
- citrónová šťáva
- olej na pečení
- Na omáčku:
- 100 g rybízové marmelády (měla jsem z černého rybízu)
- 0,5 dl kvalitního červeného vína
- 1 rovná PL strouhaného křenu
- špetka skořice
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- špetka soli
- 1 vrchovaná čajová lžička plnotučné hořčice
Postup Losos s rybízovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Porce lososa nasolíme, zlehka opepříme, pokapeme olejem a citrónovou šťávou a necháme chvilku odležet.
Mezitím si připravíme omáčku. Do skleněné misky odvážíme rybízovou marmeládu a zalijeme ji vínem. Metličkou rozmícháme do hladka. Přidáme skořici, muškátový oříšek, sůl, křen a hořčici. Opět promícháme do hladka a necháme propojit chutě a vůně.
Lososa opečeme na oleji, nejprve kůží dolů, cca 7 minut po každé straně. Jako přílohu jsem zvolila šťouchané brambory, ale brambory k tomu jdou na různé způsoby.