Losos s pečenými brambory a nivovým dipem

Recepty, Ryby

Suroviny

2 porce lososa
sůl
citronový pepř
máslo
10 nových malých brambor
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
Dip:
150 g zakysané smetany
1 lžíce bílého jogurtu
Niva
1 stroužek česneku
sůl a pepř

Postup přípravy receptu

  1. Brambory očistíme, pokrájíme na půl a vložíme do zapékací misky. Osolíme, opepříme, přilijeme olej a řádně promícháme. Pečeme asi 30 minut při 220°C.

  2. Do misky dáme zakysanku, prolisovaný česnek, jemně nastrouhanou Nivu, pepř a sůl, ale s tou opatrně. Niva je totiž dost slaná. Dip řádně promícháme.

  3. Lososa zbavíme šupin, okořeníme ho solí a citronovým pepřem. V pánvi rozehřejeme máslo a lososa na něm osmažíme ze všech stran. Podáváme ho s bramborem a dipem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!