Losos s pečenými brambory a nivovým dipem
Recepty, RybySuroviny
- 2 porce lososa
- sůl
- citronový pepř
- máslo
- 10 nových malých brambor
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
- Dip:
- 150 g zakysané smetany
- 1 lžíce bílého jogurtu
- Niva
- 1 stroužek česneku
- sůl a pepř
Postup Losos s pečenými brambory a nivovým dipem
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme, pokrájíme na půl a vložíme do zapékací misky. Osolíme, opepříme, přilijeme olej a řádně promícháme. Pečeme asi 30 minut při 220°C.
Do misky dáme zakysanku, prolisovaný česnek, jemně nastrouhanou Nivu, pepř a sůl, ale s tou opatrně. Niva je totiž dost slaná. Dip řádně promícháme.
Lososa zbavíme šupin, okořeníme ho solí a citronovým pepřem. V pánvi rozehřejeme máslo a lososa na něm osmažíme ze všech stran. Podáváme ho s bramborem a dipem.