Losos s citrónem, brambory s rozmarýnem a šalvějí, wakame salát

Recepty, Ryby

Suroviny

1 ks losos
3 ks citrón
brambory podle počtu osob
150 g wakame řasy
rozmarýn
šalvěj
ustřicová omáčka sladká
sůl
rýžový ocet
soya omáčka
sezam bílý
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Pečený losos: Lososa umyjeme a osušíme. Potrieme morskou soľou vnútro i kožu. Na pekáč si dáme olivový olej, trochu masla a nakrájané citróny. Položíme lososa a dáme piecť.

  2. Zemiaky len rozpolíme, osolíme, pokapeme olivovým olejom a pridáme rozmarín a šalviu.

  3. Wakame šalát: Wakame riasy namočíme na 20 minút do studenej vody. Vyberieme a dochutíme ryžovým octom, sezamom, sladkou ustricovou omáčkou, soľou a trochou soya omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!