Losos na hlívách
Recepty, RybySuroviny
- 4 filety z lososa bez kůže (cca 200 g kus)
- 300 g hlívy ústřičné
- 1 červená paprika
- 3 jarní cibulky
- 2 lžičky provensálského koření
- sůl
- několik plátků másla
Postup Losos na hlívách
Postup přípravy receptu
-
Papriku, cibulku a hlívy nakrájíme na menší kousky, promícháme v míse, ochutíme lžičkou provensálského koření a osolíme. Filety osolíme, posypeme zbylým provensálským kořením.
Do remosky nebo pekáčku si nejprve vysypeme asi 3/4 směsi zeleniny a hub, na ně poklademe filety a ty ještě posypeme zbylou směsí. Navrch můžeme ještě přidat několik hoblinek másla.
Pečeme v pekáčku s poklicí nebo v remosce na 160°C cca 30 minut. Díky poklici se nám ryba s houbami pěkně podusí a získá krásnou vůni z hub.