Linecký dortíček

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
200 g másla
200 g cukru
1 vanilkový cukr
2 vejce
Krém:
0,5 l mléka
2 žloutky
40 g hladké mouky
170 g cukru
1 vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Mouku, změklé máslo, cukr a vejce spojíme a umícháme v hladké těsto. Vzniklé těsto rozdělíme na dvě stejné části, přikryjeme útěrkou a na pár minut dáme odležet do lednice.

  2. Zatím připravíme krém. Do hrnce nalijeme mléko, postupně přidáme cukr a žloutky a za stálého míchání přisypeme mouku. Nepřestáváme míchat, pozvolna vaříme asi 2-3 minuty. krém necháme lehce zchladnout.

  3. Kulatou koláčovou formu vymažeme. Rozválíme jednu polovinu těsta a vložíme jí do formy. Prsty vytvoříme vyvýšené okraje, nalijeme prochladlý krém a ze zbylého těsta opět rozválíme placku, kterou opatrně rozložíme na krém a propícháme vidličkou.

  4. Dort vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi při 175°C zhruba 25 minut.

  5. Necháme vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!