Likérové řezy s jahodami

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
20 dkg třtinového cukru
vanilkový extrakt vanilla bourbon
250 ml vaječného likéru
250 ml oleje
30 dkg polohrubé mouky
10 dkg solamylu
1 prášek do pečiva
jahody
čokoládový Cremé Olé Dr.Oetker
3 dcl mléka
1 zakysaná smetana
1/2 smetany ke šlehání
ztužovač do šlehačky
zajíc od velikonoc a ledové kaštany (můžete samozřejme čoko na vaření)
1/2 smetany ke šlehání
čokoládové hoblinky
hrst strouhaného kokosu

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem, zašleháme pomalu olej, vanilku a vaječňák a vmícháme mouku se škrobem a práškem do pečiva.

  2. Na vymazaném plechu 30x40 upečeme do růžova (cca 15 minut) v troubě, rozehřáté na 170°C.

  3. Z vychladlého korpusu odkrojíme nižší okraje - cca 2 cm, překlopíme na druhý plech a zpět na větší tác nebo prkénko.

  4. Nití nebo dlouhým nožem prokrojíme, vrchní část opatrně překrojíme (stejně by se nám zlomila) a odklopíme.

  5. Krém Olé prošleháme s mlékem, zamícháme zakysanku a ušlehanou šlehačku se ztužovačem a natřeme na rozkrojený korpus.

  6. Poklademe pokrájenými jahodami, zamačkneme je do krému a opatrne přiklopíme oběma kusy odloženého vršku korpusu. Pokud se vám někde přelomí, nic se neděje, složíme na krém zpět do žádaného tvaru.

  7. Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni, smícháme s tekutou šlehačkou, natřeme na korpus a ozdobíme podle své fanazie a možností. Já jsem posypala zlomky hořké čokolády a hrstí kokosu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!