Levandulový cheesecake

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
150 g sušenek
50 g rozpuštěného másla
Náplň:
500 g krémového sýra (Buko, Philadelphia)
100 g cukru krupice
15 g hladké mouky
3 celá vejce
40 ml smetany
3 lžičky levandulového extraktu (viz Pozn.)
Poleva:
150 g tučné zakysané smetany
15 c cukru moučka
2-3 lžičky levandulového extraktu

Postup přípravy receptu

  1. Sušenky rozdrtit, smíchat s máslem, udusat na dno formy (peč. papír), předpéct 10min na 180°C. Nechat vychladnout (příp. na chvilku do mrazáku).

  2. Na náplň smíchat postupně všechny ingredience, RUČNĚ (tzn. ne šlehačem!!!-do hmoty by se neměly dostat vzduchové bubliny), nalít na korpus a péct v troubě NAD plechem s horkou vodou nejprve 15min na 180°C, pak 45min na 120°C.

  3. Smíchat ingredience na polevu, tu lehce rozetřít na cheesecake a vrátit do trouby ještě na 15min.

  4. Vyndat z trouby, nechat vychladnout při pokojové teplotě a pak ještě ideálně přes noc v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!