Levandulový cheesecake
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 150 g sušenek
- 50 g rozpuštěného másla
- Náplň:
- 500 g krémového sýra (Buko, Philadelphia)
- 100 g cukru krupice
- 15 g hladké mouky
- 3 celá vejce
- 40 ml smetany
- 3 lžičky levandulového extraktu (viz Pozn.)
- Poleva:
- 150 g tučné zakysané smetany
- 15 c cukru moučka
- 2-3 lžičky levandulového extraktu
Postup Levandulový cheesecake
Postup přípravy receptu
-
Sušenky rozdrtit, smíchat s máslem, udusat na dno formy (peč. papír), předpéct 10min na 180°C. Nechat vychladnout (příp. na chvilku do mrazáku).
Na náplň smíchat postupně všechny ingredience, RUČNĚ (tzn. ne šlehačem!!!-do hmoty by se neměly dostat vzduchové bubliny), nalít na korpus a péct v troubě NAD plechem s horkou vodou nejprve 15min na 180°C, pak 45min na 120°C.
Smíchat ingredience na polevu, tu lehce rozetřít na cheesecake a vrátit do trouby ještě na 15min.
Vyndat z trouby, nechat vychladnout při pokojové teplotě a pak ještě ideálně přes noc v lednici.