Letní polévka s hráškem
Recepty, PolévkySuroviny
- 200 g čerstvě vyloupaného sladkého hrášku
- 1/2 střední cibule
- 1 litr vývaru z kostí
- 3 karotky
- 2 menší petržele
- 2 střední uvařené nové brambory
- 100 g másla
- sůl
- pepř
- petrželová nať
Postup Letní polévka s hráškem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si vyloupeme hrášek, pokrájíme na jemno polovinu cibule a nakrájíme si na kolečka mladou mrkev a petržel.
Na pánvičce si rozpustíme asi 80 g másla. Na opravdu malé kostičky nakrájené uvařené brambory opečeme do zlatova na rozpuštěném másle, ke kterému po opečení brambor přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev a petržel a vyloupaný hrášek a vše společně ještě chvilku společně opékáme.
Opečené brambory s mladou kořenovou zeleninou přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme společně 15 minut, aby došlo ke spojení chutí.
Polévku poté dle potřeby dochutíme solí, mletým pepřem, 20 g másla a hrstí nasekané petrželové natě. Tuto polévku nezahušťujeme.