Letní polévka s hráškem

Recepty, Polévky

Suroviny

200 g čerstvě vyloupaného sladkého hrášku
1/2 střední cibule
1 litr vývaru z kostí
3 karotky
2 menší petržele
2 střední uvařené nové brambory
100 g másla
sůl
pepř
petrželová nať

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si vyloupeme hrášek, pokrájíme na jemno polovinu cibule a nakrájíme si na kolečka mladou mrkev a petržel.

  2. Na pánvičce si rozpustíme asi 80 g másla. Na opravdu malé kostičky nakrájené uvařené brambory opečeme do zlatova na rozpuštěném másle, ke kterému po opečení brambor přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev a petržel a vyloupaný hrášek a vše společně ještě chvilku společně opékáme.

  3. Opečené brambory s mladou kořenovou zeleninou přendáme do hrnce a zalijeme vývarem. Vaříme společně 15 minut, aby došlo ke spojení chutí.

  4. Polévku poté dle potřeby dochutíme solí, mletým pepřem, 20 g másla a hrstí nasekané petrželové natě. Tuto polévku nezahušťujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!