Letní Kaiser salát
Recepty, Dietní receptySuroviny
- Zeleň:
- 2 hlávky římského salátu
- 1- 2 svazky čerstvého špenátu
- Dressing:
- 1/3 hrnku mandlí (nakrájených na plátky + další na ozdobu)
- 3 - 4 stroužky česneku
- 340 g Soft Silken Tofu (Mori-Nu)
- 1/4 hrnku olivového oleje
- 3 lžíce čerstvé citrónové šťávy
- 1 vrchovatá lžíce kapary
- 4 lžičky nálevu z kapary
- 1 lžička cukru
- 1/2 lžičky hořčice
- sůl
- čerstvě mletý pepř dle chuti
- Houby:
- 5 až 6 větších klobouků bílých hub
- 5 lžic sojanézy (domácí či kupovaná)
- bílé víno
- kukuřičný či bramborový škrob
- voda
- strouhanka
Postup Letní Kaiser salát
Postup přípravy receptu
-
Salát a špenát dobře omyjte, osušte a natrhejte do mísy na menší kousky.
V mixéru (nebo tyčovým mixérem) rozmixujte mandle, poté přidejte všechny ostatní ingredience na dressing a rozmixujte dohladka.
Ochutnejte a dle potřeby dochuťte solí a citrónovou šťávou.
Nechte nejméně půl hodiny (ideálně však déle) odpočinout v lednici.
Houby nakrájejte na menší kousky.
V hlubokém talíři smíchejte sojanézu s cca lžící a půl škrobu, přilijte trochu vína, promíchejte a vytvořte hustší těstíčko. Do jiného talíře nasypte strouhanku.
Houby obalujte nejdříve v těstíčku, poté ve strouhance a na pánvi v oleji smažte dozlatova.
Odkládejte na talíř vyložený papírovými utěrkami.
Na talíř nandejte směs salátu, přelijte dressingem, přidejte houby, opět lehce zakápněte dressingem, posypte plátky mandlí a opepřete.
Podávejte se stroužkem citrónu.