Lehký vitamínový oběd
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa nebo 1 větší vepřová panenka
- Sůl
- pepř
- kmín
- alobal)
- Salát:
- 1 grep
- 1 jablko
- 2 mrkve
- sůl
- pepř
- 1 lžíce olivového oleje
- Zelená nať z jarní cibulky
- Zálivka:
- 4 lžíce bílého hustého jogurtu
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce bílého balzamikového octa
- 1 lžička vanilkového cukru
- pepř
- sůl – jen trošku
Postup Lehký vitamínový oběd
Postup přípravy receptu
-
Maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a zabalíme pevně do alobalu a dáme péct na 200st. asi na 30minut – zůstane šťavnaté
Nejdříve nastrouháme nahrubo mrkev a smícháme se solí, pepřem a oliv.olejem.
Potom nastrouháme také nahrubo jablka.
Grapefruit oloupeme, odblaníme – aby vše hořké šlo pryč a nakrájíme na malé kousky. Doporučuji oloupat a krájet na malém talířku, abychom odchytili šťávu, kterou potom pokapeme nahrubo postrouhaná jablka. Nebudou tak rychle tmavnout. Grapefruit můžete také nechat okapat nad jablky-viz foto.
Na zálivku smícháme všechny suroviny.
Na talíř dáme tvarovací kroužek – nebo si ho vyrobíme z tvrdého papír.výkresu (nebo plastového) a vrstvíme grapefruit, jablka, ze kterých jsme trochu vymačkali šťávu a nakonec mrkev.
Vrstvy postupně pěkně přitlačíme a potom opatrně vytáhneme kroužek. Můžeme si pomoct, že suroviny přidržujeme kuch.nářadím a přitom vytáhneme kroužek –viz foto.
Komínek salátu zalijeme výbornou zálivkou a ozdobíme např. citrónovým plátkem.
Maso se zatím upeklo, salát doplníme plátky masa a šťávou z výpeku.