Lehký vitamínový oběd

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa nebo 1 větší vepřová panenka
Sůl
pepř
kmín
alobal)
Salát:
1 grep
1 jablko
2 mrkve
sůl
pepř
1 lžíce olivového oleje
Zelená nať z jarní cibulky
Zálivka:
4 lžíce bílého hustého jogurtu
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce bílého balzamikového octa
1 lžička vanilkového cukru
pepř
sůl – jen trošku

Postup přípravy receptu

  1. Maso osolíme, opepříme, posypeme kmínem a zabalíme pevně do alobalu a dáme péct na 200st. asi na 30minut – zůstane šťavnaté

  2. Nejdříve nastrouháme nahrubo mrkev a smícháme se solí, pepřem a oliv.olejem.

  3. Potom nastrouháme také nahrubo jablka.

  4. Grapefruit oloupeme, odblaníme – aby vše hořké šlo pryč a nakrájíme na malé kousky. Doporučuji oloupat a krájet na malém talířku, abychom odchytili šťávu, kterou potom pokapeme nahrubo postrouhaná jablka. Nebudou tak rychle tmavnout. Grapefruit můžete také nechat okapat nad jablky-viz foto.

  5. Na zálivku smícháme všechny suroviny.

  6. Na talíř dáme tvarovací kroužek – nebo si ho vyrobíme z tvrdého papír.výkresu (nebo plastového) a vrstvíme grapefruit, jablka, ze kterých jsme trochu vymačkali šťávu a nakonec mrkev.

  7. Vrstvy postupně pěkně přitlačíme a potom opatrně vytáhneme kroužek. Můžeme si pomoct, že suroviny přidržujeme kuch.nářadím a přitom vytáhneme kroužek –viz foto.

  8. Komínek salátu zalijeme výbornou zálivkou a ozdobíme např. citrónovým plátkem.

  9. Maso se zatím upeklo, salát doplníme plátky masa a šťávou z výpeku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!