Ledvinkové ragú
Recepty, Pokrmy z vnitřnostíSuroviny
- 500 g ledvinek
- 2 cibule
- 3 strouzky česneku
- 2 červené papriky
- 2 rajčata
- 1/2 malého rajčatového protlaku
- 100 g gothaje
- drcený kmín
- mletá paprika
- pepř
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce Solamylu
- sůl
Postup Ledvinkové ragú
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky si vyčistíme, omyjeme a nakrájíme jak jsme zvyklí.
Do hrnce na sádlo dáme nakrájenou cibuli s česnekem a kmínem, necháme prosmažit, dáme připravené ledvinky orestovat a pak přihodíme červenou paprikou, promícháme, opepříme, osolíme a necháme dusit.
Když začnou ledvinky měknout přidáme papriky a salám, nakrájené na čtverečky a o něco později nakrájená rajčata.
Nakonec si do malého množství vody rozpustíme Solamyl, vlijeme do ledvinek a necháme převařit, dochutíme, až ragů zhoustne vypneme.