Kynutá buchta s rebarborou a marmeládovým tvarohem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 250 g polohrubé mouky
- 250 g hladké mouky
- 6 lžic oleje
- 1 vajíčko
- 50 g mletého cukru
- špetka soli
- kostička droždí
- 250 ml mléka
- Na koláč dáme:
- 250 g tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce mletého cukru
- 3 lžíce mléka
- jedno vajíčko
- 2-3 lžíce jakékoliv marmelády jakou máme rádi
- Na tvaroh:
- 400 g na kostičky nakrájené rebarbory
- 1 skořicový cukr
- Na drobenku:
- 200 g hrubé mouky
- 80 g másla
- 80 g mletého cukru
Postup Kynutá buchta s rebarborou a marmeládovým tvarohem
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, mléka, oleje, vajíčka, cukru a droždí si zaděláme těsto-(můžeme použít pekárnu).
Po vykynutí, naložíme těsto na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným tvarohem s marmeládou, vajíčkem a cukrem, posypeme nakrájenou rebarborou a drobenkou.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 30 minut.