Kynutá buchta s rebarborou a marmeládovým tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
6 lžic oleje
1 vajíčko
50 g mletého cukru
špetka soli
kostička droždí
250 ml mléka
Na koláč dáme:
250 g tvarohu
1 vanilkový cukr
2 lžíce mletého cukru
3 lžíce mléka
jedno vajíčko
2-3 lžíce jakékoliv marmelády jakou máme rádi
Na tvaroh:
400 g na kostičky nakrájené rebarbory
1 skořicový cukr
Na drobenku:
200 g hrubé mouky
80 g másla
80 g mletého cukru

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, mléka, oleje, vajíčka, cukru a droždí si zaděláme těsto-(můžeme použít pekárnu).

  2. Po vykynutí, naložíme těsto na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným tvarohem s marmeládou, vajíčkem a cukrem, posypeme nakrájenou rebarborou a drobenkou.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!