Květákový teplý salát
Recepty, SalátySuroviny
- 1 menší hlávka květáku
- 2 střední mrkve
- 5 plátků anglické slaniny
- 200 g vařeného žlutého hrachu
- 1 lžíce řepkového oleje
- sůl
- bílý pepř
- Na zálivku:
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1/2 lžíce oleje (já použila slunečnicový)
- 1 lžička medu
- špetka soli
Postup Květákový teplý salát
Postup přípravy receptu
-
Květák očistěte a rozeberte na růžičky. Vařte ho ve vroucí osolené vodě do poloměkka, cca 3 minuty. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky, slaninu na nudličky.
Na plech rozložte růžičky vařeného květáku, nakrájenou mrkev, slaninu a hrách. Osolte, opepřete a pokapejte olejem. Dejte péct do trouby na 200°C cca na 15-20 minut.
Všechny ingredience na zálivku pečlivě promíchejte. Vyndejte horký salát, pokapejte ho zálivkou a rozdělte na talíře.