Květákový teplý salát

Recepty, Saláty

Suroviny

1 menší hlávka květáku
2 střední mrkve
5 plátků anglické slaniny
200 g vařeného žlutého hrachu
1 lžíce řepkového oleje
sůl
bílý pepř
Na zálivku:
1 lžíce citrónové šťávy
1/2 lžíce oleje (já použila slunečnicový)
1 lžička medu
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Květák očistěte a rozeberte na růžičky. Vařte ho ve vroucí osolené vodě do poloměkka, cca 3 minuty. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostičky, slaninu na nudličky.

  2. Na plech rozložte růžičky vařeného květáku, nakrájenou mrkev, slaninu a hrách. Osolte, opepřete a pokapejte olejem. Dejte péct do trouby na 200°C cca na 15-20 minut.

  3. Všechny ingredience na zálivku pečlivě promíchejte. Vyndejte horký salát, pokapejte ho zálivkou a rozdělte na talíře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!