Květákový nákyp s bramborem a pórkem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 velký květák
4 vejce
špetka muškátového květu
sůl
drcený kmín
mletý pepř
1 PL naložené krájené červené papriky
200 g vyuzené šunky
180 g strouhaného jemného sýra
4 brambory, pokrájené na kostičky
1 malý pokrájený pórek
máslo na vymazání formy
+
trocha nálevu z naložených ostřejších červených paprik

Postup přípravy receptu

  1. Brambory omyjeme, pokrájíme na kostičky. Omytý květák rozebereme na růžičky vše povaříme s kmínem - cca 5 minut v osolené vodě.

  2. Šunku a omytý pórek pokrájíme na kousky. Paprikové proužky necháme odkapat z nálevu. Formu vymažeme máslem. Květák a brambory nasypeme do zapékací nádoby, promícháme s pokrájenou šunkou, paprikami a pórkem.

  3. Osolíme a opepříme. Vejce vyšleháme s trochou nálevu z paprik (který je ostrý a pikantní), přidáme strouhaný sýr a promícháme s bramborem a květákem ve vymazané zapékací formě.

  4. Dáme zapéci do rozehřáté trouby. Pečeme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!