Květákový nákyp s bramborem a pórkem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 velký květák
- 4 vejce
- špetka muškátového květu
- sůl
- drcený kmín
- mletý pepř
- 1 PL naložené krájené červené papriky
- 200 g vyuzené šunky
- 180 g strouhaného jemného sýra
- 4 brambory, pokrájené na kostičky
- 1 malý pokrájený pórek
- máslo na vymazání formy
- +
- trocha nálevu z naložených ostřejších červených paprik
Postup Květákový nákyp s bramborem a pórkem
Postup přípravy receptu
-
Brambory omyjeme, pokrájíme na kostičky. Omytý květák rozebereme na růžičky vše povaříme s kmínem - cca 5 minut v osolené vodě.
Šunku a omytý pórek pokrájíme na kousky. Paprikové proužky necháme odkapat z nálevu. Formu vymažeme máslem. Květák a brambory nasypeme do zapékací nádoby, promícháme s pokrájenou šunkou, paprikami a pórkem.
Osolíme a opepříme. Vejce vyšleháme s trochou nálevu z paprik (který je ostrý a pikantní), přidáme strouhaný sýr a promícháme s bramborem a květákem ve vymazané zapékací formě.
Dáme zapéci do rozehřáté trouby. Pečeme dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem.