Květákový krém s petrželkovou smetanou

Recepty, Polévky

Suroviny

1 lžíce másla
1-2 lžíce hladké mouky
200 ml mléka
350 ml drůbežího bujónu nebo vývaru
Špetka muškátového oříšku
1-2 stroužky česneku
200 g květáku
Sůl
2 lžíce zakysané smetany
1 lžíce nasekané petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme v kastrůlku, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku.

  2. Zalijeme mlékem a vývarem, přidáme na růžičky rozebraný květák, lehce osolíme, přidáme muškátový oříšek a rozdrcený česnek, vaříme do změknutí.

  3. Mezitím v hmoždíři rozetřeme petrželku se špetkou soli a promícháme se zakysanou smetanou.

  4. Z polévky odebereme pár růžiček květáku a polévku rozmixujeme dohladka. Vrátíme květák.

  5. Servírujeme s petrželovou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!