Květákový krém s petrželkovou smetanou
Recepty, PolévkySuroviny
- 1 lžíce másla
- 1-2 lžíce hladké mouky
- 200 ml mléka
- 350 ml drůbežího bujónu nebo vývaru
- Špetka muškátového oříšku
- 1-2 stroužky česneku
- 200 g květáku
- Sůl
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce nasekané petrželky
Postup Květákový krém s petrželkovou smetanou
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme v kastrůlku, zasypeme moukou a uděláme světlou jíšku.
Zalijeme mlékem a vývarem, přidáme na růžičky rozebraný květák, lehce osolíme, přidáme muškátový oříšek a rozdrcený česnek, vaříme do změknutí.
Mezitím v hmoždíři rozetřeme petrželku se špetkou soli a promícháme se zakysanou smetanou.
Z polévky odebereme pár růžiček květáku a polévku rozmixujeme dohladka. Vrátíme květák.
Servírujeme s petrželovou smetanou.