Květáková tempura
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 kg květáku Romanesco
- 150 g kukuřičného škrobu
- 75 g hladké mouky + na poprášení
- kypřící prášek - špetka
- cca 500 ml sodovky - vychlazené
- vločková sůl
- olej na smažení
- Wasabi majonéza
- majonéza
- wasabi (podle chuti)
- trocha citronové šťávy
Postup Květáková tempura
Postup přípravy receptu
-
Očistěný květák rozebereme na jednotlivé růžičky. Ty pak nakrájíme na slabé plátky (3 mm). Plátky rozložíme a z obou stran poprášíme hladkou moukou.
V misce smícháme škrob, mouku a kypřící prášek. Přiléváme sodovku a nožem promícháváme aby vzniklo hustší těstíčko.
V pánvi rozehřejeme olej. Plátky květáku obalíme v těstíčku a smažíme. Asi 2 - 3 minuty z každé strany - dokřupava. Vyndáme na ubrousek a odsajeme přebytečný tuk. Na závěr osolíme. Majonézu promícháme s wasabi a citronovou šťávou (obojí podle vaší chuti). Podáváme s bramborem.