Květáková korma s cizrnou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 1 malý nebo půlka květáku
- 400 g sterilované cizrny
- 2 cibule
- 5 stroužků česneku
- 2 cm čerstvého zázvoru
- 2 lžíce modrého máku
- 2 lžíce drceného koriandru
- 8 ks drceného hřebíčku (dala jsem půl lžičky mletého)
- 8 tobolek kardamomu (rozdrtit zrníčka)
- 1/2 lžíce kurkumy
- 1 lžíce skořice
- 3 lžíce přepuštěného másla
- čerstvý koriandr k podávání
Postup Květáková korma s cizrnou
Postup přípravy receptu
-
Jednu cibuli a kurkumu dáme stranou. Druhou cibuli, všechno koření, česnek i zázvor rozmixujeme na hladkou pastu.
Na rozpuštěném másle orestujeme nasekanou druhou cibuli, přidáme kurkumu a necháme rozvonět. Přidáme všechnu rozmixovanou pastu a krátce orestujeme. Vložíme květák rozebraný na růžičky, zcezenou cizrnu a promícháme, aby se vše obalilo kořením.
Podlijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené a vaříme do zhoustnutí. Podáváme posypané čerstvým koriandrem a jako příloha se ještě podává rýže.
V receptu není uvedená sůl, ale v podobných uváděna je, mírně jsem již hotové přisolila.