Kvasové langoše (třeba s medvědem)

Recepty, Ostatní

Suroviny

Rozkvas:
50 g pšeničného nebo žitného kvasu
50 g vody
50 g hladké mouky
dále:
450 g hladké mouky
170 g vody
125 ml smetany
1,5 lžičky soli
1/4 rovné lžičky jedlé sody
1-2 hrsti medvědího česneku

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na rozkvas rozmícháme a necháme 2-4 hodiny vykvasit.

  2. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek všech surovin, medvědí česnek drobně krájený. Krátce umícháme robotem a v zakryté míse necháme v teple místnosti 1 hodinu kynout.

  3. Pak těsto uložíme minimálně na 24 hodin do lednice a spotřebujeme do 5 dnů.

  4. Jedlým olejem pomastíme plytký talíř. Z těsta kousek ukrojíme, na talíři roztáhneme, roztlačíme na tenčí placku, necháme 5 minut odpočinout a pak v rozehřátém oleji usmažíme - z každé strany cca 2-3 minuty.

  5. Potřeme zakysanou smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Nebo langoš potřeme vodou, s rozetřeným stroužkem česneku, pokapeme dobrým kečupem a posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!