Kvasové langoše (třeba s medvědem)
Recepty, OstatníSuroviny
- Rozkvas:
- 50 g pšeničného nebo žitného kvasu
- 50 g vody
- 50 g hladké mouky
- dále:
- 450 g hladké mouky
- 170 g vody
- 125 ml smetany
- 1,5 lžičky soli
- 1/4 rovné lžičky jedlé sody
- 1-2 hrsti medvědího česneku
Postup Kvasové langoše (třeba s medvědem)
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na rozkvas rozmícháme a necháme 2-4 hodiny vykvasit.
K hotovému rozkvasu přidáme zbytek všech surovin, medvědí česnek drobně krájený. Krátce umícháme robotem a v zakryté míse necháme v teple místnosti 1 hodinu kynout.
Pak těsto uložíme minimálně na 24 hodin do lednice a spotřebujeme do 5 dnů.
Jedlým olejem pomastíme plytký talíř. Z těsta kousek ukrojíme, na talíři roztáhneme, roztlačíme na tenčí placku, necháme 5 minut odpočinout a pak v rozehřátém oleji usmažíme - z každé strany cca 2-3 minuty.
Potřeme zakysanou smetanou a posypeme strouhaným sýrem. Nebo langoš potřeme vodou, s rozetřeným stroužkem česneku, pokapeme dobrým kečupem a posypeme sýrem.