Kuskus s pórkem, kuřecím masem a jinou zeleninou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuskus 1 krabička
300 g kuřecího masa
1 pórek
1 větší paprika
1 větší mrkev
2 rajčata loupaná
1/2 cukety menší
1 cibule větší
30 g másla nebo 2 lžíce olivového oleje
olej na smažení
pepř
sůl
podravka
petržel sušená - v létě čerstvá

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso a všechnu zeleninu nakrájím na větší nudličky, kuřecí maso dám na rozpálenou pánev a restuji, přidám koření (kromě petržele), postupně přidávám zeleninu, nejdříve tu tvrdší (mrkev, paprika, cuketa), rajčata dám do teplé vody na chvíli - pak jdou lépe loupat. Přidám pórek, cibuli, rajčata a chvíli restuji, až je vše doměkka.

  2. Uvařím asi 1 litr vody v rychlovarné konvici, do misky dám kuskus a zaleji vařící vodou asi tak, aby kuskus byl pořádně nasáklý, dám kousek másla - asi 30 g (nebo olivový olej), a nechám asi pět minut odstát.

  3. Pak kuskus zamícháme se směsí z pánve, přidám petržel a podáváme v kopečkách jako rizoto. Můžeme posypat i nastrouhaným sýrem;to vše záleží na chuti strávníků.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!