Kuskus s cuketou a krůtími kostičkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mladá cuketa
- 250 g kuskusu
- 500 ml zeleninového vývaru
- 300 g krůtího masa - prsa nebo medailonky
- sůl, pepř, grilovací koření
- olej
- trochu strouhaného sýra na posyp
Postup Kuskus s cuketou a krůtími kostičkami
Postup přípravy receptu
-
Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, po chvíli přihodíme česnek nakrájený na plátky a cukety pokrájené na půlkolečka nebo čtvrtkolečka. Chvilku restujeme. Pak vmícháme kuskus a vše zalijeme horkým vývarem. Přivedeme k varu, přiklopíme poklicí, odstavíme a necháme 15-20 minut stát.
Maso nakrájíme na kostičky a osmažíme je na lžíci oleje, měkké osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením. Hotové maso promícháme s kuskusem. Porce na talířích posypeme trochou strouhaného sýra.