Kuskus s cuketou a krůtími kostičkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 cibule
2 stroužky česneku
1 mladá cuketa
250 g kuskusu
500 ml zeleninového vývaru
300 g krůtího masa - prsa nebo medailonky
sůl, pepř, grilovací koření
olej
trochu strouhaného sýra na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, po chvíli přihodíme česnek nakrájený na plátky a cukety pokrájené na půlkolečka nebo čtvrtkolečka. Chvilku restujeme. Pak vmícháme kuskus a vše zalijeme horkým vývarem. Přivedeme k varu, přiklopíme poklicí, odstavíme a necháme 15-20 minut stát.

  2. Maso nakrájíme na kostičky a osmažíme je na lžíci oleje, měkké osolíme, opepříme a okořeníme grilovacím kořením. Hotové maso promícháme s kuskusem. Porce na talířích posypeme trochou strouhaného sýra.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!