Kuřecí soté s kukuřicí
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 kuřecí prsa
- 1 velká cibule
- 1 sáček mražené kukuřice
- 2 dcl silného kuřecího vývaru
- 1/2 kelímku smetany ke šlehání
- sůl
- olej
- čerstvě mletý pepř
- pažitka
Postup Kuřecí soté s kukuřicí
Postup přípravy receptu
-
Do pánve Wok nalijeme trochu oleje a podusíme najemno nakrájenou cibuli.
Jakmile zesklovatí, tak přidáme rozmrazenou sladkou kukuřici a podlijeme kuřecím vývarem.
Necháme z větší části vyvařit a přidáme na kostičky nakrájená osolená a opepřená kuřecí prsa.
Vše společně krátce podusíme, a jakmile je kuřecí maso hotové, což trvá chvilku, tak obsah pánve zalijeme smetanou a necháme probublat.
Nijak nezahušťujeme, jen přidáme na jemno nasekanou čerstvou pažitku. Již nevaříme.
Nakonec podle chuti dochutíme Podáváme nejlépe s rýží nebo opečenými dukátky z brambor.