Kuřecí soté s kukuřicí

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí prsa
1 velká cibule
1 sáček mražené kukuřice
2 dcl silného kuřecího vývaru
1/2 kelímku smetany ke šlehání
sůl
olej
čerstvě mletý pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Do pánve Wok nalijeme trochu oleje a podusíme najemno nakrájenou cibuli.

  2. Jakmile zesklovatí, tak přidáme rozmrazenou sladkou kukuřici a podlijeme kuřecím vývarem.

  3. Necháme z větší části vyvařit a přidáme na kostičky nakrájená osolená a opepřená kuřecí prsa.

  4. Vše společně krátce podusíme, a jakmile je kuřecí maso hotové, což trvá chvilku, tak obsah pánve zalijeme smetanou a necháme probublat.

  5. Nijak nezahušťujeme, jen přidáme na jemno nasekanou čerstvou pažitku. Již nevaříme.

  6. Nakonec podle chuti dochutíme Podáváme nejlépe s rýží nebo opečenými dukátky z brambor.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!