Kuřecí směs s řapíkatým celerem a hlívou ústřičnou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
15 dkg hlívy ústřičné
3 stonky řapíkatého celeru
olivový olej
pepř
sojová omáčka
Worcesterová omáčka
koření na čínu
3 lžíce rajčatového pyré
2 rajčata
Solamyl
naťová petrželka
vývar nebo voda
chilli paprička sušená

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prso nakrájíme na malé kousky.

  2. Na olivovém oleji na pánvi osmahneme, opepříme.

  3. Přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou.

  4. Zakápneme worčestrem, sojovkou a okořeníme kořením. Dusíme.

  5. Přihodíme na kousky nakrájený řapíkatý celer, chilli papričku a zastříkneme vývarem nebo vodou.

  6. Přidáme nakrájená rajčata a rajčatové pyré.

  7. Poprášíme solamylem, popřípadě přidáme vývar nebo vodu a krátce podusíme.

  8. Nakonec vložíme hrst nakrájené listové petržele a zelenou část řapíkatého celeru.

  9. Příloha - opečené brambory, rýže, bramborová kaše, chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!