Kuřecí s omáčkou Hoi Sin
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kg kuřecích stehen
- 2 sáčky pasty Hoi Sin (Tesco)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 80 g nesolených arašídů
- 1 velká cibule
- bramborový škrob Solamyl
- 2 jarní cibulky i s natí
- řepkový olej
- sůl
- pepř
Postup Kuřecí s omáčkou Hoi Sin
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso si nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme, opepříme a smícháme s pastou Hoi Sin. Necháme odležet v chladu do druhého dne.
Rozpálíme pánev Wok i s olejem a vložíme zprudka opéct naložené maso.
Často obracíme a mícháme, aby se nezačalo dusit ve vlastní šťávě.
Nakrájíme si cibuli na středně velké kousky a jarní cibulku nakrájíme širší kolečka. Cibuli přidáme k masu a podlijeme sójovou omáčkou. Poté ještě zlehka směs chvilku restujeme a na závěr zahustíme lžičkou bramborového škrobu rozmíchaného v trošce studené vody.
Na závěr přidáme arašídy a promícháme. Příloha asijské nudle.