Kuřecí s omáčkou Hoi Sin

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kg kuřecích stehen
2 sáčky pasty Hoi Sin (Tesco)
2 lžíce sójové omáčky
80 g nesolených arašídů
1 velká cibule
bramborový škrob Solamyl
2 jarní cibulky i s natí
řepkový olej
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso si nakrájíme na stejně velké kostky, osolíme, opepříme a smícháme s pastou Hoi Sin. Necháme odležet v chladu do druhého dne.

  2. Rozpálíme pánev Wok i s olejem a vložíme zprudka opéct naložené maso.

  3. Často obracíme a mícháme, aby se nezačalo dusit ve vlastní šťávě.

  4. Nakrájíme si cibuli na středně velké kousky a jarní cibulku nakrájíme širší kolečka. Cibuli přidáme k masu a podlijeme sójovou omáčkou. Poté ještě zlehka směs chvilku restujeme a na závěr zahustíme lžičkou bramborového škrobu rozmíchaného v trošce studené vody.

  5. Na závěr přidáme arašídy a promícháme. Příloha asijské nudle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!