Kuřecí s hořčicovo-medovou omáčkou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce medu (o trochu menší než hořčice)
2 stroužky česneku
trocu bílého vína (na podlití)
cca 100 ml silného drůbežího vývaru (na podlití)
100 ml smetany
pepř
sůl
olej
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Prsa nakrájíme na slabší plátky, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, vyjmeme a uchováme v teple. Stáhneme zdroj tepla, do pánve přidáme posekaný česnek, necháme rozvonět a zalijeme vínem, které z větší části odpaříme.

  2. Poté vmícháme obě hořčice, med a podlijeme vývarem. Necháme asi 5 minut provařit a vlijeme smetanu. Zredukujeme na požadovanou hustotu a zjemníme kouskem másla. Dochutíme případně solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!