Kuřecí s hořčicovo-medovou omáčkou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce medu (o trochu menší než hořčice)
- 2 stroužky česneku
- trocu bílého vína (na podlití)
- cca 100 ml silného drůbežího vývaru (na podlití)
- 100 ml smetany
- pepř
- sůl
- olej
- kousek másla
Postup Kuřecí s hořčicovo-medovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Prsa nakrájíme na slabší plátky, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, vyjmeme a uchováme v teple. Stáhneme zdroj tepla, do pánve přidáme posekaný česnek, necháme rozvonět a zalijeme vínem, které z větší části odpaříme.
Poté vmícháme obě hořčice, med a podlijeme vývarem. Necháme asi 5 minut provařit a vlijeme smetanu. Zredukujeme na požadovanou hustotu a zjemníme kouskem másla. Dochutíme případně solí a pepřem.