Kuřecí řízky s kapustou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

300 g kuřecího masa (řízky stehenní nebo prsní)
300 g předvařené kapusty
100 g anglické slaniny (nebo moravské...)
muškátový květ dle chuti
sůl dle chuti
pepř mletý dle chuti
1 lžička sušeného česneku
1 větší vejce
2 lžíce solamylu
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, dáme do mísy, přidáme krátce předvařenou kapustu, kterou jsme vymačkali od přebytečné vody a drobně pokrájeli. Přisypeme pokrájenou slaninu, vejce, ochutíme solí, pepřem, muškátovým květem, česnekem a vše dobře promícháme.

  2. Vše zasypeme solamylem a dobře promícháme. Směs nabíráme lžící, klademe hromádky na pánev s rozpáleným olejem, hromádky zploštíme na placičky a smažíme z obou stran dozlatova. Můžeme je smažit i v lívanečníku.

  3. Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem či zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!