Kuřecí řízky s kapustou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 300 g kuřecího masa (řízky stehenní nebo prsní)
- 300 g předvařené kapusty
- 100 g anglické slaniny (nebo moravské...)
- muškátový květ dle chuti
- sůl dle chuti
- pepř mletý dle chuti
- 1 lžička sušeného česneku
- 1 větší vejce
- 2 lžíce solamylu
- olej na smažení
Postup Kuřecí řízky s kapustou
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso pokrájíme na menší kousky, dáme do mísy, přidáme krátce předvařenou kapustu, kterou jsme vymačkali od přebytečné vody a drobně pokrájeli. Přisypeme pokrájenou slaninu, vejce, ochutíme solí, pepřem, muškátovým květem, česnekem a vše dobře promícháme.
Vše zasypeme solamylem a dobře promícháme. Směs nabíráme lžící, klademe hromádky na pánev s rozpáleným olejem, hromádky zploštíme na placičky a smažíme z obou stran dozlatova. Můžeme je smažit i v lívanečníku.
Podáváme s bramborovou kaší, vařeným bramborem či zeleninovým salátem.