Kuřecí řízky na víně
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g kuřecích prsíček
- 1 lžička steakového koření
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 50 ml koňaku
- 100 g anglické slaniny
- 120 g žampionů
- 120 g zelených fazolek (mražených)
- bobkový list
- špetka tymiánu
- špetka mletého pepře
- 200 ml bílého vína
Postup Kuřecí řízky na víně
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa řádně omyjeme, nakrájíme na plátky, jenom zlehka je po obou stranách naklepeme a nakonec posypeme steakovým kořením.
Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a kuřecí plátky na něm po obou stranách opečeme dozlatova.
Opečené maso přelijeme koňakem a zapálíme (tím ho vlastně flambujeme). Pak plátky vyndáme z pánve a uchováváme v teple.
Do pánve po mase dáme nadrobno nakrájenou slaninu, k ní přidáme nakrájené žampiony, rozmražené fazolky a krátce orestujeme.
Pak vše zalijeme bílým vínem, přidáme koření, opečené maso a společně dusíme přibližně asi 10 minut.
Kuřecí řízky na žampionovo-fazolkové směsi přeléváme vypečenou šťávou a podáváme s dušenou divokou rýží.