Kuřecí řízek s hořčicí, obalený v česnekové strouhance

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 stehenní řízky
steaková hořčice
2 stroužky jemně nastrouhaného česneku
2 lžíce parmezánu nebo jiného tvrdého sýru
vejce
strouhanka
hladká mouka
sůl
pepř
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Řízky lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí a necháme 10 minut odpočinout.

  2. Strouhanku promícháme s česnekem a sýrem. Řízky klasicky obalíme v mouce, vejcích a ochucené strouhance.

  3. Smažíme v rozehřátém tuku pozvolna z obou stran. Usmažené odkládáme na papírový ubrousek. Podáváme s vařenými brambory nebo kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!