Kuřecí přírodní plátek s křenovou šťávou
Recepty, MinutkySuroviny
- 3 kuřecí prsa bez kosti a kůže
- 2 tenké plátky másla
- 1 lžíce oleje
- 3 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu
- čtyř barevný pepř (drcený)
- sůl
Postup Kuřecí přírodní plátek s křenovou šťávou
Postup přípravy receptu
-
Prsa opláchneme, osušíme a každé rozřízneme do tvaru rozevřeních motýlích křídel.
Zlehka po obou stranách přes potravinářskou folii naklepeme. Mírně osolíme a opepříme.
Do pánve dáme plátek másla a společně s olejem necháme rozehřát. Do horkého tuku dáme osmažit kuřecí plátky. Po 5 minutách maso otočíme. Do šťávy přidáme druhý plátek másla, 2 lžíce křenu a maso smažíme dalších 5 minut.
Měkké maso na talíři přelijeme šťávou a posypeme zbytkem nastrouhaného křenu.