Kuřecí přírodní plátek s křenovou šťávou

Recepty, Minutky

Suroviny

3 kuřecí prsa bez kosti a kůže
2 tenké plátky másla
1 lžíce oleje
3 lžíce čerstvého nastrouhaného křenu
čtyř barevný pepř (drcený)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Prsa opláchneme, osušíme a každé rozřízneme do tvaru rozevřeních motýlích křídel.

  2. Zlehka po obou stranách přes potravinářskou folii naklepeme. Mírně osolíme a opepříme.

  3. Do pánve dáme plátek másla a společně s olejem necháme rozehřát. Do horkého tuku dáme osmažit kuřecí plátky. Po 5 minutách maso otočíme. Do šťávy přidáme druhý plátek másla, 2 lžíce křenu a maso smažíme dalších 5 minut.

  4. Měkké maso na talíři přelijeme šťávou a posypeme zbytkem nastrouhaného křenu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!