Kuřecí polévka na čínsko-brněnský způsob
Recepty, PolévkySuroviny
- kuřecí spodní části 2 ks
- mražená směs Čína (z Lidlu)
- vajíčko
- brambory 2 ks
- paprika zelená 1 ks
- sójová omáčka
- cibule (menší)
- česnek 3 stroužky
- sůl
- Podravka
- koření sušené:
- pepř
- paprika sušená pálivá
- provensálské koření
- libeček
- petržel
Postup Kuřecí polévka na čínsko-brněnský způsob
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí spodní díly zbavíme biskupů a dáme vařit do cca. 1,5 litru vody. Po cca. 80 minutách je z vývaru vytáhneme a po vychladnutí obereme (je lepší je obrat ne příliš studené).
Maso zatím necháme ležet v misce zalité trochou vývaru (aby neoschlo).
Do hrnce s vývarem vsypeme půl pytlíčku mražené čínské směsi + nakrájené brambory + cibuli a česnek. Přidáme nakrájenou a očištěnou zelenou papriku a špetku od každého koření. Potom jednu polovinu lžičku podravky a sójovky. Můžeme ještě přisolit. Vaříme dalších cca. 20 minut.
Potom vmícháme rozkvedlané vajíčko, přidáme maso a ještě asi 2 minuty vaříme.