Kuřecí maso s celozrnými placičkami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 porce kuřecího masa
3 rajčata
2 papriky
1 červená a 1 obyčejná cibule
4 stroužky česneku
provensálské koření
sůl
pepř
2 bobkové listy
1 lžička solamylu
1/2 l drůbežího vývaru
olej
Placky:
250 g celozrnné mouky
1/2 balíčku prášku do pečiva
2 lžíce másla nebo margarínu
60 g tvrdého sýra
2 lžičky plnotučné hořčice
sůl
sezam
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Do zapekacej misy uložíme narezané paradajky a papriku.

  2. Mäso rýchlo opečieme na oleji z oboch strán a uložíme na zeleninu. Obložíme narezanou cibuľou, strúčikami cesnaku, posypeme provensálskym korením, čiernym korením a soľou. Vložíme bobkové listy.

  3. V troške vývaru rozmiešame solamyl a vlejeme do zvyšného horúceho vývaru. Privedieme k varu, odstavíme a vlejeme do misy k mäsu.

  4. Zakryjeme a 30 minút v rúre pri 200 °C dusíme.

  5. Potom vyberieme von, odkryjeme, obložíme plackami.

  6. Placky potrieme mliekom a posypeme sezamom. Ešte 20 minút pečieme v rúre odkryté.

  7. Placky: Zmiešame múku, štipku soli, prášok do pečiva, strúhaný syr, horčicu, maslo a pridáme toľko mlieka, aby sme vypracovali nie príliš tuhé cesto. Formujeme z neho asi 1-1,5 cm vysoké placky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!