Kuřecí kousky s klobáskou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 4 plátky kuřecích prsíček
- 2 nožičky pikantní klobásky
- 100 g farmářské slaniny
- 6 větších žampionů
- 2 lahůdkové cibulky
- 3 vejce
- 200 g eidamu
- 1 dcl mléka
- 1 lžička solamylu
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky živáňského koření
- sůl
- pepř
- olej
Postup Kuřecí kousky s klobáskou
Postup přípravy receptu
-
Proužky slaniny rozškvaříme na trošce oleje, přidáme kolečka klobásky, kolečka lahůdkové cibulky i s natí, čtvrtky očistěných žampionů, osolíme a společně opečeme na pánvi.
Prsíčka nakrájíme na kousky a rozprostřeme je na dno zapékací nádoby. Mírně osolíme, opepříme a posypeme živáňským kořením.
Na maso rovnoměrně rozprostřeme opečenou směs a přelijeme rozšlehanými vejci, do kterých jsme vmíchali nastrouhaný eidam, mléko, rozetřený česnek a solamyl.
Zapečeme v troubě na 180°C až sýr zezlátne.