Kuřecí kousky s klobáskou

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 plátky kuřecích prsíček
2 nožičky pikantní klobásky
100 g farmářské slaniny
6 větších žampionů
2 lahůdkové cibulky
3 vejce
200 g eidamu
1 dcl mléka
1 lžička solamylu
3 stroužky česneku
2 lžičky živáňského koření
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Proužky slaniny rozškvaříme na trošce oleje, přidáme kolečka klobásky, kolečka lahůdkové cibulky i s natí, čtvrtky očistěných žampionů, osolíme a společně opečeme na pánvi.

  2. Prsíčka nakrájíme na kousky a rozprostřeme je na dno zapékací nádoby. Mírně osolíme, opepříme a posypeme živáňským kořením.

  3. Na maso rovnoměrně rozprostřeme opečenou směs a přelijeme rozšlehanými vejci, do kterých jsme vmíchali nastrouhaný eidam, mléko, rozetřený česnek a solamyl.

  4. Zapečeme v troubě na 180°C až sýr zezlátne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!