Kuřecí kousky na zázvoru, piniových oříšcích a zelenině
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 750 g kuřecí řízky (nejlepší a nejšťavnatější jsou stehenní řízky)
- medvědí česnek se solí (bylinky)
- sůl
- 50 g piniových oříšků
- 1 zelená paprika
- 1 červená paprika
- 2-3 cherry rajčátka
- 4 naťové cibulky
- 1-2 PL sójové omáčky
- kukuřičný škrob podle každého
- 1 PL čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 1 KL maďarské paprikové pasty
- olivový olej
Postup Kuřecí kousky na zázvoru, piniových oříšcích a zelenině
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso opláchneme, osušíme a pokrájíme na kousky.
Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na nudličky.
Rajčátka nasekáme na malé kostičky a přidáme je do směsi.
Cibulku i nať pokrájíme.
Kuřecí maso smícháme s oříšky a se všemi uvedenými surovinami a necháme do druhého dne v chladničce. Druhý den ještě dochutíme.
Zprudka pak naložené kuřecí kousky orestujeme na olivovém oleji na pánvi a podáváme s rýží, nebo dle každého.