Kuřecí játra smažená v sýrovém těstíčku

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

500 g kuřecích jater
150 g tvrdého sýra nastrouhaného na jemných slzičkách
80 ml mléka
3 lžíce solamylu
1 lžička granulovaného česneku
špetka soli
mletého pepře
200-250 ml oleje na smažení

Postup přípravy receptu

  1. V misce důkladně promícháme mléko s česnekem, solí, pepřem, solamylem a sýrem. Konzistence těstíčka by měla mít hustotu jako kapání do polévky.

  2. Játra očistíme, ve spoji překrojíme a v cedníku propláchneme studenou vodou. Necháme je chvíli okapat, dáme na utěrku a osušíme. Poté játra vložíme do misky s těstíčkem a promícháme.

  3. Nejlépe do menšího, hlubšího kastrůlku dáme rozehřát větší množství oleje, do kterého klademe po menších dávkách cca 3-4 ks v těstíčku obalených jater.

  4. Po vložení jater do rozehřátého oleje je vidličkou, nebo vařečkou nadzvedneme ode dna a pozvolna smažíme do zlatavé barvy. Na přílohu se hodí šťouchané brambory, nebo bramborová kaše. Také můžeme podávat pouze s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!