Kuře z jednoho hrnce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 celé kuře
1 cibule
1/2 červené papriky
1/2 žluté papriky
1 KL koření na kuřata
1 KL mleté sladké papriky
1 KL sójové omáčky
1 KL worcesterové omáčky
1 PL kečupu
1 PL hořčice
rajče
sůl
pepř
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Jako první omyjeme a očistíme kuře. To pak naporcujeme, osolíme a dáme zatím stranou.

  2. Do hrnce dáme rozpustit kousek sádla. Na sádle orestujeme kousky kuřete. Když se kuře trochu zatáhne, tak ho pomalu vyjmeme a dáme stranou na talíř. Do výpeku z masa přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji trochu zesklovatět. Poté přidáme mletou papriku a mícháme, aby nezhořkla.

  3. Pak to celé zalijeme vodou, přidáme nakrájené papriky, rajče a vrátíme zpět i kuře, aby se dodělalo. Pokud by se voda vyvařila, dolijeme.

  4. Když je maso měkké, opět ho vyjmeme a dáme stranou vychladnout. Omáčku dochutíme tekutými a suchými přísadami. Kuře obereme, dáme do hrnce a krátce povaříme. Podle chuti pak osolíme a opepříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!