Kuře z jednoho hrnce
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 celé kuře
- 1 cibule
- 1/2 červené papriky
- 1/2 žluté papriky
- 1 KL koření na kuřata
- 1 KL mleté sladké papriky
- 1 KL sójové omáčky
- 1 KL worcesterové omáčky
- 1 PL kečupu
- 1 PL hořčice
- rajče
- sůl
- pepř
- sádlo
Postup Kuře z jednoho hrnce
Postup přípravy receptu
-
Jako první omyjeme a očistíme kuře. To pak naporcujeme, osolíme a dáme zatím stranou.
Do hrnce dáme rozpustit kousek sádla. Na sádle orestujeme kousky kuřete. Když se kuře trochu zatáhne, tak ho pomalu vyjmeme a dáme stranou na talíř. Do výpeku z masa přidáme pokrájenou cibuli a necháme ji trochu zesklovatět. Poté přidáme mletou papriku a mícháme, aby nezhořkla.
Pak to celé zalijeme vodou, přidáme nakrájené papriky, rajče a vrátíme zpět i kuře, aby se dodělalo. Pokud by se voda vyvařila, dolijeme.
Když je maso měkké, opět ho vyjmeme a dáme stranou vychladnout. Omáčku dochutíme tekutými a suchými přísadami. Kuře obereme, dáme do hrnce a krátce povaříme. Podle chuti pak osolíme a opepříme.