Kuře ve vinné omáčce

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí stehna (470 g)
400 ml červeného vína
2 cibule
3 bobkové listy
2 větší špetky sušeného tymiánu
2 lžíce olivového oleje
1-2 lžíce másla
3-4 plátky anglické slaniny
200 ml kuřecího vývaru
2 lžíce mouky
sůl
pepř
3 žampiony
hladkolistá petržel

Postup přípravy receptu

  1. Stehna opláchneme, osušíme a dáme do kastrolu. Přidáme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, bobkové listy a tymián. Zalijeme červeným vínem a necháme tak 4 hodiny odpočinout v chladu.

  2. Stehna vyjmeme z marinády, kterou dáme stranou. Rozhodně nevyhazujte! Budeme ji potřebovat, kromě cibule.

  3. V novém kastrolu rozehřejeme olivový olej a na něm při střední teplotě opečeme na půlměsíčky nakrájenou novou cibuli. Stačí tak 8 minut, cibuli opečeme částečně dohněda. Cibuli vyjmeme a dáme stranou. Do kastrolu dáme na osminky nakrájené žampiony a na střední teplotě opékáme asi 8 minut. Pak žampiony dáme stranou k opečené cibuli.

  4. Do stejného kastrolu dáme máslo a po rozpuštění přidáme kuřecí stehna, která opepříme a osolíme. Po chvíli přidáme nakrájenou anglickou slaninu a pečeme na střední teplotě asi10 minut.

  5. Vyjmeme stehna a přidáme 2 lžíce mouky, rozšleháme a přidáme 200 ml kuřecího vývaru a marinádu, ze které jsme vyndali cibuli, opět prošleháme a provaříme. Vrátíme kuřecí stehna, zvýšíme teplotu a provaříme. Pak zakryjeme, snížíme teplotu a ještě dusíme 15 minut.

  6. Vmícháme žampiony a opečenou cibuli. Po chvíli přidáme nasekanou petrželku a prohřejeme. Podáváme s torti, těstovinovými spirálkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!