Kuře v jogurtu a kari pastě s čočkou
Recepty, LuštěninySuroviny
- Na čočku:
- 250 g zelené čočky
- 1 ks bobkového listu
- 3 ks kuliček nového koření
- 1 lžička maďarské papriky
- sušený česnek
- bazalka
- tymián
- ocet
- pepř
- sůl
- Na kuře:
- 500 g kuřecích prsou
- 2 lžíce zelené kari pasty
- 3 ks cibule
- 1 velká červená kapie
- 4 lžíce jogurtu
- 3 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1/4 lžičky sušeného zázvoru
- 3 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce solamylu
- 3 lžíce petrželové nati
- pepř
- sůl
- olej
Postup Kuře v jogurtu a kari pastě s čočkou
Postup přípravy receptu
-
Čočku uvaříme s novým kořením a bobkovým listem do měkka. Ke konci přidáme žitnou mouku, pět minut provaříme a dochutíme octem, tymiánem, sušeným česnekem, pepřem a solí. Odstavíme a vmícháme olivový olej (nemusí být, ale tuk dělá chuť;-))
Prsa nakrájíme na tenké nudličky a naložíme do sojové omáčky, opepříme a přidáme solamyl rozmíchaný v 1/2 dl vody. Po částech je zprudka opečeme na pánvi a odložíme na talíř Ve výpeku osmahneme cibuli, přidáme nudličky papriky a krátce orestujeme Vmícháme jogurt smíchaný s kari pastou a tři minuty provaříme.
Nakonec ochutíme pepřem, solí, vmícháme petrželku a podáváme.