Kuře v jogurtu a kari pastě s čočkou

Recepty, Luštěniny

Suroviny

Na čočku:
250 g zelené čočky
1 ks bobkového listu
3 ks kuliček nového koření
1 lžička maďarské papriky
sušený česnek
bazalka
tymián
ocet
pepř
sůl
Na kuře:
500 g kuřecích prsou
2 lžíce zelené kari pasty
3 ks cibule
1 velká červená kapie
4 lžíce jogurtu
3 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky římského kmínu
1/4 lžičky sušeného zázvoru
3 lžíce sojové omáčky
1 lžíce solamylu
3 lžíce petrželové nati
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Čočku uvaříme s novým kořením a bobkovým listem do měkka. Ke konci přidáme žitnou mouku, pět minut provaříme a dochutíme octem, tymiánem, sušeným česnekem, pepřem a solí. Odstavíme a vmícháme olivový olej (nemusí být, ale tuk dělá chuť;-))

  2. Prsa nakrájíme na tenké nudličky a naložíme do sojové omáčky, opepříme a přidáme solamyl rozmíchaný v 1/2 dl vody. Po částech je zprudka opečeme na pánvi a odložíme na talíř Ve výpeku osmahneme cibuli, přidáme nudličky papriky a krátce orestujeme Vmícháme jogurt smíchaný s kari pastou a tři minuty provaříme.

  3. Nakonec ochutíme pepřem, solí, vmícháme petrželku a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!