Kuře se špenátem a bramborovými noky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- Bramborové noky:
- 750 g ve slupce vařených brambor
- 250 g polohrubé mouky
- 80 g másla
- 1 ks vejce
- špetka soli
- Špenát:
- mražený špenát
- cibule
- mouka
- olej
- smetana
- sůl
- Kuře:
- horní kuřecí stehna
- mletá paprika
- sůl
- sušený česnek
- olej
Postup Kuře se špenátem a bramborovými noky
Postup přípravy receptu
-
Noky: Nahrubo nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vypracujeme tuhé těsto. Pokud lepí, přidáme mouku. Lžící vykrajujeme nočky a vaříme v osolené vodě dokud nevyplavou (cca 8 minut). Dáme okapat do sítka.
Špenát: Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli a přidáme mouku. Usmažíme cibulovou zásmažku. Z částečně rozmrzlého špenátu slijeme uvolněnou vodu a přidáme ho k zásmažce. Za stálého míchání necháme rozmrazit úplně a necháme asi 10 minut vařit a občas promícháme. Hustotu si upravíme jak kdo má rád přilitím mléka. Přimícháme rozmačkaný česnek, smetanu a máme hotovo.
Kuře: Maso naskládáme do pekáčku, osolíme, posypeme paprikou, česnekem, zakapeme olejem, podlijeme a pečeme cca 1 hodinu.