Kuře s houbovou nádivkou místo prsou
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 4 vrchovaté lžíce sušených hub
- 2 vajíčka
- 3 hrsti bílého pečiva (rohlík, houska, veka nakrájené na kostičky)
- sůl
- pepř
- majoránka nebo čerstvá nať petržele
- 1 stroužek česneku nebo malá lžička česnekových granulí
- 3 lžíce rozpuštěného másla
- máslo na pečení
Postup Kuře s houbovou nádivkou místo prsou
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nadrobno pokrájíme nebo natrháme sušené houby, zalijeme je vařící vodou, necháme hodinku, dvě louhovat.
Kuře nařízneme uprostřed mezi prsy, opatrně odhrneme kůži a vyřízneme prsa. Prsa se dají použít třeba na minutky nebo na kari, atd.
Vajíčka oddělíme, bílky ušleháme, žloutky přidáme do mísy k pečivu nakrájenému na drobné kostičky.
Směs v míse osolíme, opepříme, přidáme koření, najemno nastrouhaný česnek, rozpuštěné máslo a přidáme namočené houby. Vodu, ve které se houby máčely opatrně přidáváme do směsi tak, aby byla jen lehce vlhká, nerozmočená.
Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků.
Kuře naplníme nádivkou na místo prsou, kůži uprostřed spojíme párátky, zbytkem nádivky plníme dutinu kuřete. Kuře osolíme.
Pečeme v mírněji vyhřáté troubě /160 C/ na másle minimálně hodinku na odkrytém pekáčku. Lehce podlíváme vodou, aby se máslo nepřipeklo.