Kuře pečené ve směsi z uzeného sýra, hlívy ústřičné a bylinek
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře (1000 g)
- 4 vejce
- 400 ml mléka
- 400 g uzeného sýra
- 3 prolisované stroužky česneku
- 200 g pokrájené hlívy ústřičné
- 250 g hladké mouky
- 1/2 kypřícího prášku nebo jedlé sody
- petrželka
- libeček
- sůl
- červená sypká paprika
- máslo (na potření pečícího papíru)
Postup Kuře pečené ve směsi z uzeného sýra, hlívy ústřičné a bylinek
Postup přípravy receptu
-
Kuře kuchyňsky upravíme, naporcujeme a osolíme. Připravíme si těstíčko. Do misky dáme vejce, mléko, špetku červené papriky, hladkou mouku s kypřícím práškem do pečiva, prolisovaný česnek, pokrájenou hlívu ústřičnou, nahrubo nastrouhaný uzený sýr a nasekané omyté bylinky.
Vše smícháme na konzistenci hustšího těstíčka. V těstíčku obalíme jednotlivé porce kuřete a vložíme na plech s pečícím papírem, který slabě potřeme máslem.
Na něj pak poklademe obalené porce kuřete tak, aby byly dost daleko od sebe, aby se při pečení jednotlivé porce nespojily. Pokud by nám přece jen zbylo těstíčko, pokapeme ho ještě jednou na všechny porce kuřete.
Pečeme v předehřáté troubě na 180-200°C doměkka a dozlatova. Podáváme s opečeným šťouchaným bramborem a zeleninou.